Raw Vegan Cheesecake

Posebnost ovog kolača nije samo u njegovom božanstvenom, kremastom, laganom i osvježavajućem poznatom okusu cheese kreme, niti u igrama roza boje (zbog malina) s neutralnim (od indijskih oraščića), već u određenom načinu pripreme. Naime, ova sirova cheesecake torta (medium razine) radi se od fermentiranog veganskog sira.


Raw Vegan Cheesecake

Sastojci

Za koru za tortu:

  • 1 šalica badema
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 1 žličica soka od limuna

Za fermentirani “sir” od indijskih oraščića:

  • 1 šalica natopljenih indijskih oraščića
  • 1-2 žličice probiotika u prahu
  • 1/4 do 1⁄2 šalice vode

Za kremu:

  • fermentirani sir od indijskih oraščića
  • 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao maslaca
  • 1/3 šalice xilitola u prahu
  • 1 žlica soka od limuna
  • Prstohvat soli za ravnotežu
  • 1 i 1/2 žlica tople vode
  • 1 šalica malina


Priprema

1. Prvo pripremite koru za Cheesecake tortu.

Izmiksajte bademe do brašna, dodajte ostale sastojke za koru i miksajte dok se smjesa ne poveže u jednu kuglu. Smjesu rasporedite po kalupu za tortu, utisnite rukama te je zadnjom stranom žlice izravnajte.

2. Napravite kremasti “sir” od indijskih oraščića.

Izmiksajte indijske oraščiće s probiotikom u prahom i malo tekućine da se stvori gusta smjesa. Smjesu prebacite u zdjelu te je prekrijte prozirnom folijom. Zdjelu ostavite 12 do 20 sati na toplom mjestu, može i na dehidratoru. Možete je koristiti odmah ili u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 10 dana (u zamrzivaču nekoliko mjeseci).

3. Pripremite kremu od napravljenog “sira” i malina.

Sve sastojke za kremu osim malina pomiješajte u blenderu dok ne dobijete glatku i kremastu smjestu. Ako je smjesa pregusta, još malo izmiksajtedok se kokosovo ulje ne rastopi. Izdvojite pola smjese i u nju dodajte 1 šalicu malina te je izmiksajte u blenderu.

U kalup preko kore prelijte cheese kremu (bez malina), a preko nje kremu od malina. S malom žličicom poravnajte kremu, te uz pomoć štapića ili čačkalice dekorirajte po želji. Iskoristite malo bijele kreme za iscrtavanje ili ukrasite svježim voćem i začinima.

Cheesecake tortu možete čuvati u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču nekoliko mjeseci.

Postupak pripreme Cheesecake pogledajte ovdje:

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads